Et studie med plads til alle profiler

Da jeg i en alder af 26 år og én færdiggjort uddannelse bag mig søgte ind på Ha(it.), forventede jeg at starte på et studie, der var stærkt præget af 18-årige drenge, som talte i et kodesprog jeg ikke forstod. Her blev jeg glædeligt overrasket da det viste sig at de studerendes alder varierede fra 18-35 år, og at der desuden var andre end jeg selv, der havde andre uddannelser og fuldtidsjobs bag sig. Det betyder nemlig at de studerende på studiet er vidt forskellige, og bringer mange forskellige kompetencer med sig. Dette er især en fordel da DØK er det studie præget af rigtig meget gruppearbejde. Udover at starte på et studie med ca. 100 fyre, var der dog også 10 stk. rigtig søde piger :)

At valget netop faldt på Ha(it.), skyldtes den spændende kombination af IT, økonomi, organisation og ledelse. Min største bekymring var nok min manglende erfaring med programmering. Men som med så meget andet, så kommer det stille og roligt når blot der gøres en helhjertet indsats.

Som de eneste på CBS har DØK desuden egne lokaler, hvor de studerende mødes på tværs af årgange og kan nyde godt af hinandens viden og kompetencer. Det er virkeligt guld værd, at der er nogle dygtige medstuderende til stede som man kan spørge til råds. Herudover er studiemiljøet på DØK meget socialt og der er rige muligheder for at præge det yderligere, ved at deltage i bestyrelsesarbejde, intro eller ved selv at starte nye initiativer.

Til personer som er nået til et sted i livet hvor de overvejer om de er blevet for gamle til universitet og om det er for sent at gå i gang, vil jeg på det stærkeste opfordre til at prøve kræfter med DØK studiet. Her går både personer med børn, familie og kompetencer fra andre jobs og studier. Men vær opmærksom på at det også er et tidskrævende studie der kræver seriøsitet. Hvert år falder ca. 40% af de studerende fra i løbet af det første år.

Studiet giver til gengæld en stærk faglig profil som er i meget høj kurs i erhvervslivet. Af den grund er arbejdsløshed også et ukendt ord for en DØK’er.

/Pamela